Tri ključna faktora za odabir najvažnijeg poslovnog partnera za praćenje i vođenje Vašeg financijskog poslovanja

Tri ključna faktora za odabir najvažnijeg poslovnog partnera za praćenje i vođenje Vašeg financijskog poslovanja

Jednom kada konačno krenete u realizaciju svoje poslovne ideje i business plana osnivanjem tvrtke, slijedeća velika i važna odluka koja Vas čeka je odabir servisa ili agencije kojoj ćete povjeriti vođenje financija i poslovnih knjiga. Svjedoci smo sve učestalijih inspekcija, osobito poreznih, po tvrtkama najrazličitijih djelatnosti, a uvid u Vaše poslovne financije i transakcije posljednjih godina uvelike im je olakšan zbog OIB-a, te uznapredovale informatizacije i digitalizacije.

Odabir pravog rješenja za Vašu tvrtku puno je više od pronalaženja osobe za vođenje papira, kako se to kolokvijalno zove. To u prvom redu mora biti profesionalan, odan, povjerljiv i educiran poslovni partner koji će pratiti vaše cjelokupno poslovanje, a istodobno i sve češće izmjene računovodstveno-knjigovodstvenih, te poreznih propisa i zakona.

Stoga Vam u nastavku, kroz tri najvažnija segmenta, donosimo savjete kako odabrati pravog partnera i kome prepustiti vođenje Vaših financija uz istodobno ispravno porezno postupanje i savjetovanje.

1. Knjigovodstveni poslovi

Knjigovodstveni poslovi obuhvaćaju vođenje i pohranu financijske i nefinancijske dokumentacije tvrtke, praćenje stalne imovine, povremeno dostavljanje faktura, praćenje financijskog stanja (razine dugovanja i usklađenosti s ugovorima), te knjiženje poslovne dokumentacije (ulaznih i izlaznih računa) u skladu sa zakonom i na temelju vjerodostojnih isprava. Također, knjigovođa pomaže u financijskom aspektu Vašeg poslovanja.

2. Poslovi računovodstva

Poslovi računovođe su daleko složeniji i odgovorniji, pa se često kaže da dobar računovođa može pridonijeti unaprijeđenju Vašeg poslovanja. Njegov je zadatak stalno se educirati i pratiti izmjene poreznih i drugih zakonskih propisa kako bi u cijelosti poznavao područje svog rada. On sastavlja financijske izvještaje (bilancu i račun dobiti i gubitaka), radi analize poslovanja, uočava i upućuje na propuste, traži najadekvatnija rješenja za unaprjeđenje poslovanja te Vam može osigurati da u skladu sa zakonom, izvučete maksimum financijske koristi iz svog poslovanja. Također, svojim analizama i zaključcima praćenja poslovanja, može Vam olakšati donošenje važnih poslovnih odluka.

3. Porezno savjetovanje

Kada birate računovodstveno-knjigovodstveni servis, obavezno zahtjevajte i uslugu poreznog savjetovanja. Morate imati na umu da tražite osobu koja će Vam garantirati povjerljivost informacija, biti dstupna u svakom trenutku, a istodobno i dovoljno stručna jer rasplaže posebnim iskustvom i znanjem poreznih i knjigovodstvenih propisa kako bi Vam mogao garantirati najvišu kvalitetu usluga i pronalaženje optimalnih poreznih modela.

Odabirom pravog i najvažnijeg poslovnog partnera u vidu računovodstveno-knjigovodstvenog servisa s poreznim savjetovanjem koji će pratiti sve Vaše poslovne procese, dakle sve na jednom mjestu ili “tri u jedan”, napravit ćete pravi potez. Sačuvat ćete se nepotrebnih dodatnih troškova i kazni, moći ćete mirno spavati i u potpunosti se posvetiti onome što najbolje znate – svojem poslu s ciljem širenja poslovanja i povećanja dobiti. Vjerujte nam, nema stresnijeg posla od vađenja vrućih krumpira iz vatre i spašavanja situacije kad se najavi porezni nadzor. O tome možete pročitati u našem drugom blogu.Stoga, nije pretjerano reći da investicija u dobrog računovođu predstavlja investiciju u budućnost Vašeg poslovanja.

Obratite nam se s povjerenjem i zatražite ponudu Financial Office-a.